Skylight PRO RP 1 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 45x45x75 cm)

27200 Ft

A Skylight professzionális LED-es megvilágítások kifejezetten a trópusi növényes terráriumok viváriumok, paludáriumok igényeihez optimalizálva lettek kifejlesztve. A LED-ek kifejezetten a fotoszintézist elősegítő fényspektrum tartományban működnek, ezért még a legfényigényesebb növények is szépen fejlődnek mellette. A megvilágított állatoknak is szép természetes színük lesz. Alacsony teljesítmény felvételűek és kisméretűek.

A SKYlight PRO RP lámpacsalád a közepes- és nagy méretű viváriumok, illetve trópusi növényes terráriumok részére optimális. A PRO RP 1 lámpás szett ajánlott terrárium mérete 45x45x75 cm (hosszúság x mélység x magasság). A PRO RP 2 lámpás szett 80x50x85 cm, míg a PRO RP 3 lámpás szett  100x50x95 cm vivárium illetve terrárium mérethez optimális.  Táp kábelhosszabbítóval 2 db illetve 3 db 45x45x75-ös terráriumhoz, viváriumhoz is alkalmas a 2-es illetve a 3-as szett. A “P” betüs változat kifejezetten a növények színesedéséhez (pl. broméliák) szükséges 450 és a 660 nm hullámhosszon nagyobb teljesítményű, ez jól látszik a fényspektrum ábráján is. Az “R” betü pedig azt jelenti, hogy 4 db M3-as csavarral a terrárium fölött lévő polchoz rögzíthető Mivel a lábai megfordíthatóak, azért direktben az üvegre vagy a felső szellőzőre is tehetjük, úgymint a sima PRO lámpákat.

Technikai paraméterek
Teljesítmény: 12 W
Fényáram: 1200 lm
Színhőmérséklet: 8000 K
Színvísszaadási index (CRI): 78
Feszültség: 24V DC
Áram: 500mA
Méret: 30 x 9 x 3 cm (hosszúság x mélység x magasság)
Exoterra Compact Top 60 tárrium világításba roncsolás nélkül beépíthető!
Dimmerelhető!
Tartozékok: 1 db PRO RP lámpa, 1 db tápegység
Garancia: 1 év

 

Néhány fogalom a diagramok értelmezéséhez:
Színvisszaadási index, röviden ‘CRI’ (Color Rendering Index) a fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszaadni.

PAR: fotoszintézis szempontjából aktív fénysugárzás (400-700 nm). Ebben benne vannak az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszok is, mert a fotoszintézis ezekben a tartományokban is nagy hatékonyságú.

PPFD: azt mutatja meg hogy másodpercenként mennyi fotoszintézis szempontjából aktív foton érkezik az adott felületre. A mértékegysége μmol/m2/s. A növényes lámpák szempontjából nézve, minél magasabb ez az érték, annál több hasznos foton éri a növényünket. Fontos továbbá, hogy ez egy adott pontra szól, mert értéke távolságfüggő. Minél messzebb van a fényforrástól az adott pont az érték annál kisebb. Tehát a valós ábrához egy teljes mérési sorozat kell, nem elég ha a gyártó csak 1 értéket (nyilván azt, ahol a legmagasabb) adja meg.

Gyártói termék adatlap letöltése: SKYLIGHT PRO

Egy kis segítség, hogy melyik terrárium mérethez melyik SKYLIGHT lámpa optimális, de elérhetőségeinken is szívesen segítünk, ha nem boldogulnál!

 

Product price
Additional options total:
Order total:

További információk

Tömeg 0.75 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Skylight PRO RP 1 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 45x45x75 cm)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .