Skylight PRIME E 1 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 45x45x90 cm)

96200 Ft

A Skylight professzionális LED-es megvilágítások kifejezetten a trópusi növényes terráriumok viváriumok, paludáriumok igényeihez optimalizálva lettek kifejlesztve. A LED-ek kifejezetten a fotoszintézist elősegítő fényspektrum tartományban működnek, ezért még a legfényigényesebb növények is szépen fejlődnek mellette. A megvilágított állatoknak is szép természetes színük lesz. Alacsony teljesítmény felvételűek és kisméretűek.

A SKYlight PRIME lámpacsalád a nagy méretű viváriumok, illetve trópusi növényes terráriumok részére optimális. Az aszimmetrikus optikának köszönhetően, mind az oldalfalakon, mind a talaj közelében lévő növények megfelelő mennyiségű megvilágítást kapnak. A látható fényspektrumon kívül megnövelt mértékben ad le az ultraviola- és az infravörös közeli spektrum tartományban is teljesítményt, ami szebb és élénkebb növényeket eredményez, illetve elősegíti a színesedést, például a  broméliáknál.  A PRIME Standard 1 lámpás szett ajánlott terrárium mérete 40x40x100 cm (hosszúság x mélység x magasság). A PRIME E 1 lámpás szett 45x45x90 cm, míg a PRIME EL lámpás szett  50x50x80 cm vivárium illetve terrárium mérethez optimális. Az “E” betű azt jelenti, hogy a lámpa tető nélküli terráriumokra, viváriumokra, akváriumokra is feltehető közvetlenül ez üveg élére, az állítható lábaknak köszönhetően. AZ “EL” funkcióban ugyanazt jelenti mint az “E“, csak magasabb a láb, ezáltal más lesz a terráriumon belül megvilágított rész.

Technikai paraméterek
Teljesítmény: 40 W
Fényáram: 3800 lm
Színhőmérséklet: 7000 K
Színvísszaadási index (CRI): 92
Feszültség: 24V DC
Áram: 1650mA
Méret: 30 x 27 x 2 cm (hosszúság x mélység x magasság) + lábak
Láb: Terrárium vagy akvárium üvegének szélére állítható lábbakkal, a lámpa szélessége így 30-45 cm között állítható
Dimmerelhető!
Tartozékok: 1 db PRIME lámpa, 1 db tápegység, E- lábak
Garancia: 1 év

Néhány fogalom a diagramok értelmezéséhez:
Színvisszaadási index, röviden ‘CRI’ (Color Rendering Index) a fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszaadni.

PAR: fotoszintézis szempontjából aktív fénysugárzás (400-700 nm). Ebben benne vannak az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszok is, mert a fotoszintézis ezekben a tartományokban is nagy hatékonyságú.

PPFD: azt mutatja meg hogy másodpercenként mennyi fotoszintézis szempontjából aktív foton érkezik az adott felületre. A mértékegysége μmol/m2/s. A növényes lámpák szempontjából nézve, minél magasabb ez az érték, annál több hasznos foton éri a növényünket. Fontos továbbá, hogy ez egy adott pontra szól, mert értéke távolságfüggő. Minél messzebb van a fényforrástól az adott pont az érték annál kisebb. Tehát a valós ábrához egy teljes mérési sorozat kell, nem elég ha a gyártó csak 1 értéket (nyilván azt, ahol a legmagasabb) adja meg.

Gyártói termék adatlap letöltése: SKYLIGHT PRIME

Egy kis segítség, hogy melyik terrárium mérethez melyik SKYLIGHT lámpa optimális, de elérhetőségeinken is szívesen segítünk, ha nem boldogulnál!

 

Product price
Additional options total:
Order total:

További információk

Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Skylight PRIME E 1 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 45x45x90 cm)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .