Skylight OPTI V55 1 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 40x40x120 cm)

37600 Ft

A Skylight professzionális LED-es megvilágítások kifejezetten a trópusi növényes terráriumok viváriumok, paludáriumok igényeihez optimalizálva lettek kifejlesztve. A LED-ek kifejezetten a fotoszintézist elősegítő fényspektrum tartományban működnek, ezért még a legfényigényesebb növények is szépen fejlődnek mellette. A megvilágított állatoknak is szép természetes színük lesz. Alacsony teljesítmény felvételűek és kisméretűek.

A SKYlight OPTI lámpacsalád a közepes- és nagyméretű viváriumok, illetve trópusi növényes terráriumok részére optimális. Az OPTI H 1 lámpás szett ajánlott terrárium mérete 50x50x70 cm (hosszúság x mélység x magasság) 120°-os (szélesebb) lencse miatt. Az OPTI V25  illetve V55-ös lámpák keskeny világítási szögűek (25° illetve 55°), ezért magasabb terráriumokhoz 1,75m illetve 1,2 m-hez alkalmasak. Az OPTI V25 1 lámpás szett  30x30x175 cm, míg az OPTI V55 1 lámpás szett  40x40x120 cm vivárium illetve terrárium mérethez optimális.

Technikai paraméterek
Teljesítmény: 18 W
Fényáram: 1550 lm
Színhőmérséklet: 5700 K
Színvísszaadási index (CRI): 92
Feszültség: 36V DC
Áram: 500mA
Világítási szög: 55°
Méret: 18 x 12 x 5 cm (hosszúság x mélység x magasság)
Nem Dimmerelhető!
Tartozékok: 1 db OPTI V55 lámpa, 1 db tápegység, öntapadós csúszáshátló tappancsok
Garancia: 1 év

 

Néhány fogalom a diagramok értelmezéséhez:
Színvisszaadási index, röviden ‘CRI’ (Color Rendering Index) a fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszaadni.

PAR: fotoszintézis szempontjából aktív fénysugárzás (400-700 nm). Ebben benne vannak az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszok is, mert a fotoszintézis ezekben a tartományokban is nagy hatékonyságú.

PPFD: azt mutatja meg hogy másodpercenként mennyi fotoszintézis szempontjából aktív foton érkezik az adott felületre. A mértékegysége μmol/m2/s. A növényes lámpák szempontjából nézve, minél magasabb ez az érték, annál több hasznos foton éri a növényünket. Fontos továbbá, hogy ez egy adott pontra szól, mert értéke távolságfüggő. Minél messzebb van a fényforrástól az adott pont az érték annál kisebb. Tehát a valós ábrához egy teljes mérési sorozat kell, nem elég ha a gyártó csak 1 értéket (nyilván azt, ahol a legmagasabb) adja meg.

Gyártói termék adatlap letöltése: SKYLIGHT OPTI

Egy kis segítség, hogy melyik terrárium mérethez melyik SKYLIGHT lámpa optimális, de elérhetőségeinken is szívesen segítünk, ha nem boldogulnál!

 

Elfogyott

További információk

Tömeg 0.75 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Skylight OPTI V55 1 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 40x40x120 cm)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .