Skylight OPTI H 1 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 50x50x70 cm)

30700 Ft

A Skylight professzionális LED-es megvilágítások kifejezetten a trópusi növényes terráriumok viváriumok, paludáriumok igényeihez optimalizálva lettek kifejlesztve. A LED-ek kifejezetten a fotoszintézist elősegítő fényspektrum tartományban működnek, ezért még a legfényigényesebb növények is szépen fejlődnek mellette. A megvilágított állatoknak is szép természetes színük lesz. Alacsony teljesítmény felvételűek és kisméretűek.

A SKYlight OPTI lámpacsalád a közepes- és nagyméretű viváriumok, illetve trópusi növényes terráriumok részére optimális. Az OPTI H 1 lámpás szett ajánlott terrárium mérete 50x50x70 cm (hosszúság x mélység x magasság) 120°-os (szélesebb) lencse miatt. Az OPTI V25  illetve V55-ös lámpák keskeny világítási szögűek (25° illetve 55°), ezért magasabb terráriumokhoz 1,75m illetve 1,2 m-hez alkalmasak. Az OPTI V25 1 lámpás szett  30x30x175 cm, míg az OPTI V55 1 lámpás szett  40x40x120 cm vivárium illetve terrárium mérethez optimális.

Technikai paraméterek
Teljesítmény: 18 W
Fényáram: 1800 lm
Színhőmérséklet: 5700 K
Színvísszaadási index (CRI): 92
Feszültség: 36V DC
Áram: 500mA
világítási szög: 120°
Méret: 18 x 12 x 5 cm (hosszúság x mélység x magasság)
Nem Dimmerelhető!
Tartozékok: 1 db OPTI H lámpa, 1 db tápegység, öntapadós csúszáshátló tappancsok
Garancia: 1 év

 

Néhány fogalom a diagramok értelmezéséhez:
Színvisszaadási index, röviden ‘CRI’ (Color Rendering Index) a fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszaadni.

PAR: fotoszintézis szempontjából aktív fénysugárzás (400-700 nm). Ebben benne vannak az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszok is, mert a fotoszintézis ezekben a tartományokban is nagy hatékonyságú.

PPFD: azt mutatja meg hogy másodpercenként mennyi fotoszintézis szempontjából aktív foton érkezik az adott felületre. A mértékegysége μmol/m2/s. A növényes lámpák szempontjából nézve, minél magasabb ez az érték, annál több hasznos foton éri a növényünket. Fontos továbbá, hogy ez egy adott pontra szól, mert értéke távolságfüggő. Minél messzebb van a fényforrástól az adott pont az érték annál kisebb. Tehát a valós ábrához egy teljes mérési sorozat kell, nem elég ha a gyártó csak 1 értéket (nyilván azt, ahol a legmagasabb) adja meg.

Gyártói termék adatlap letöltése: SKYLIGHT OPTI

Egy kis segítség, hogy melyik terrárium mérethez melyik SKYLIGHT lámpa optimális, de elérhetőségeinken is szívesen segítünk, ha nem boldogulnál!

 

Product price
Additional options total:
Order total:

További információk

Tömeg 0.75 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Skylight OPTI H 1 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 50x50x70 cm)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .