Skylight MID-30R INTENSE 2 lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 60x45x60 cm)

32490 Ft

A SKYLIGHT MID-30 INTENSE és a SKYLIGHT MID-30R INTENSE (polcra szerelhető verzió) lámpák tervezése során teljesen eltérő szempontok kerültek előtérbe, mint más, hagyományos vivárium/terrárium megvilágításoknál. A legtöbb, piacon elérhető vivárium lámpának csak egy erőssége van, mégpedig a magas fényerő. A fejlettebb lámpáknál úgymint a SKYLIGHT PRO-nál, a fényerő és a magas színvisszaadási index (CRI) között kompromisszum született. A MID-30 és a MID-30R INTENSE lámpáknál mind a két fentebb említett paraméter egyensúlyba került, azért, hogy elérhető legyen a megvilágított felületek élénk, vibráló színe. A lámpák nagy mennyiségű deep red (mélyvörös) spektrumú fényt is kibocsájtanak, amelynek hatására ugrásszerűen megnő a növényben a fotoreceptor pigmentek (fitokrómok) száma, ami a növények intenzív színesedésével jár. Az RGB spektrumú fény pedig elősegíti, hogy a szemlélő még mélyebbnek, intenzívebbnek lássa a megvilágított felületet. A lámpák esetlegesen zavaró oldalsó csillogását is a minimumra csökkentették, ez által fokozva a vivárium látványának élvezetét.

A SKYlight MID-30-R INTENSE lámpacsalád a kis-től egészen a nagy méretű viváriumok, illetve trópusi növényes terráriumok részére optimális. Az 1 lámpás szett ajánlott terrárium mérete 30x30x45 cm (hosszúság x mélység x magasság). A 2 lámpás szett 60x45x60 cm, míg a 3 lámpás szett  90x45x60 cm,  a 4 lámpás 120x45x60 cm, a 6 lámpás pedig 180x45x60 cm méretű  vivárium illetve terrárium mérethez optimális.  Táp kábelhosszabbítóval 2,4 vagy 6 db 30x30x45-ös terráriumhoz, viváriumhoz is alkalmas a 2-es, 4-es vagy a 6-os szett.

Az “R” betü pedig azt jelenti, hogy 4 db M3-as csavarral a terrárium fölött lévő polchoz rögzíthető. Lábaival az üvegre vagy a felső szellőzőre is tehetjük, úgymint a sima MID-30 INTENSE lámpákat.

Technikai paraméterek
Teljesítmény: 19,2 W
Fényáram: 1600 lm
Színhőmérséklet: 7000 K
Színvísszaadási index (CRI): 70
Feszültség: 12V DC
Áram: 1600mA
Méret:  18 x 12 x 2,0 cm (hosszúság x mélység x magasság) (lámpánként)
Tartozékok: 2 db MID-30R INTENSE lámpa, 1 db tápegység, tápkábel elosztó, tápkábel hosszabbítók.
Garancia: 1 év

 

Néhány fogalom a diagramok értelmezéséhez:
Színvisszaadási index, röviden ‘CRI’ (Color Rendering Index) a fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszaadni.

PAR: fotoszintézis szempontjából aktív fénysugárzás (400-700 nm). Ebben benne vannak az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszok is, mert a fotoszintézis ezekben a tartományokban is nagy hatékonyságú.

PPFD: azt mutatja meg hogy másodpercenként mennyi fotoszintézis szempontjából aktív foton érkezik az adott felületre. A mértékegysége μmol/m2/s. A növényes lámpák szempontjából nézve, minél magasabb ez az érték, annál több hasznos foton éri a növényünket. Fontos továbbá, hogy ez egy adott pontra szól, mert értéke távolságfüggő. Minél messzebb van a fényforrástól az adott pont az érték annál kisebb. Tehát a valós ábrához egy teljes mérési sorozat kell, nem elég ha a gyártó csak 1 értéket (nyilván azt, ahol a legmagasabb) adja meg.

Gyártói termék adatlap letöltése: Magyar adatlap

Egy kis segítség, hogy melyik terrárium mérethez melyik SKYLIGHT lámpa optimális, de elérhetőségeinken is szívesen segítünk, ha nem boldogulnál!

 

Product price
Additional options total:
Order total:

További információk

Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Skylight MID-30R INTENSE 2 lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 60x45x60 cm)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .