Skylight BASIC R 2 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 70x40x50 cm) Kifutott termék!

(2 vásárlói értékelés)

27200 Ft

A Skylight professzionális LED-es megvilágítások kifejezetten a trópusi növényes terráriumok viváriumok, paludáriumok igényeihez optimalizálva lettek kifejlesztve. A LED-ek kifejezetten a fotoszintézist elősegítő fényspektrum tartományban működnek, ezért még a legfényigényesebb növények is szépen fejlődnek mellette. A megvilágított állatoknak is szép természetes színük lesz. Alacsony teljesítmény felvételűek és kisméretűek.

A SKYlight BASIC lámpacsalád a kis- és közepes méretű viváriumok, illetve trópusi növényes terráriumok részére optimális. Az 1 lámpás szett ajánlott terrárium mérete 35x35x45 cm (hosszúság x mélység x magasság). A 2 lámpás szett 70x40x50 cm, míg a 3 lámpás szett  100x40x60 cm vivárium illetve terrárium mérethez optimális.  Táp kábelhosszabbítóval 2 db illetve 3 db 35x35x40-ös terráriumhoz, viváriumhoz is alkalmas a 2-es illetve a 3-as szett.

Az “R” betü pedig azt jelenti, hogy 3×4 db M3-as csavarral a terrárium fölött lévő polchoz rögzíthető. Mivel a lábai megfordíthatóak, azért direktben az üvegre vagy a felső szellőzőre is tehetjük, úgymint a sima BASIC lámpákat.

Technikai paraméterek
Teljesítmény: 18 W
Fényáram: 1900 lm
Színhőmérséklet: 5000 K
Színvísszaadási index (CRI): 95
Feszültség: 18-36V DC
Áram: 1050 mA
Méret: lámpánként: 18 x 12 x 3 cm (hosszúság x mélység x magasság)
Tartozékok: 2 db BASIC R lámpa, 1 db tápkábel osztó, 1 db tápegység
Garancia: 1 év

Mind a 2 lámpát egyszerre kell működtetni, különben a tápegység túlterhelheti a rákötött lámpát!

Néhány fogalom a diagramok értelmezéséhez:
Színvisszaadási index, röviden ‘CRI’ (Color Rendering Index) a fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszaadni.

PAR: fotoszintézis szempontjából aktív fénysugárzás (400-700 nm). Ebben benne vannak az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszok is, mert a fotoszintézis ezekben a tartományokban is nagy hatékonyságú.

PPFD: azt mutatja meg hogy másodpercenként mennyi fotoszintézis szempontjából aktív foton érkezik az adott felületre. A mértékegysége μmol/m2/s. A növényes lámpák szempontjából nézve, minél magasabb ez az érték, annál több hasznos foton éri a növényünket. Fontos továbbá, hogy ez egy adott pontra szól, mert értéke távolságfüggő. Minél messzebb van a fényforrástól az adott pont az érték annál kisebb. Tehát a valós ábrához egy teljes mérési sorozat kell, nem elég ha a gyártó csak 1 értéket (nyilván azt, ahol a legmagasabb) adja meg.

Gyártói termék adatlap letöltése: SKYLIGHT BASIC R

Egy kis segítség, hogy melyik terrárium mérethez melyik SKYLIGHT lámpa optimális, de elérhetőségeinken is szívesen segítünk, ha nem boldogulnál!

 

Elfogyott

További információk

Tömeg 10000 kg

Skylight BASIC R 2 Lámpás szett (ajánlott terrárium/flórárium méret: 70x40x50 cm) Kifutott termék! termékről 2 értékelés

 1. Lics Zoltán

  Nekem nagyon bejött! Nem melegszik, nagy a fényere, és a növények, békák egyaránt imádják.A növényeket, mohákat csak úgy húzza felfelé. Kicsit féltem, hogy a békák nem fogják szeretni a nagy fényt, de sokkal többet vannak elől, és a színeiket is kiemelni a lámpa.

 2. Oláh Zoltán

  Én a BASIC R 2 lámpa szettet vásároltam karácsony előtt.
  Nagyon meg vagyok elégedve.
  Brutál megvilágítja a terráriumot.
  Sokkal látványosabb mint egy normál megvilágítással. És még a növényeknek is a legjobb.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .