AquaRist Small-DI RO vízszűrő berenedzés (190 liter/nap)

18900 Ft

A békák tartásánál elengedhetetlen a lágyvizes permetezés, kivéve ha imádunk hetente üveget suvikszolni. Illetve a kényesebb fajok ebihalainak (sőt a broméliák és orchideák is meghálálják!) is lágyabb víz kell, mint ami a legtöbb háztartás csapjából folyik. A PurePro FS201 vízszűrő berendezéssel, a hálózati víznyomástól függően közel desztillált vizet kapunk (0-4 nk°).
A Budapesti csapvíz 2016-os, átlagos, vízkeménység értéke 14 nk° volt., országos vízkeménységi térkép.

A berendezés szűrési fokozatai:

1. Első fázis: InLine 2″ PP előszűrő, felfogja az 5 mikrontól nagyobb lebegő fizikai szennyeződéseket (rozsda, homok, stb…).

2. Második gázis: InLine 2″ BLOCK előszűrő, abszorbeálja a klórt és klór származékokat. Megköti a nehézfémek nagy részét és a szerves szennyező anyagokat.

3. Harmadik fázis: 50 GPD RO membrán, minden 0,0001 mikróntól nagyobb szennyeződést megszűr, beleérteve: a baktériumokat, vírusokat, a szűrőbetétek után maradt maradék szennyező anyagokat és a víz keménységét okozó sókat.

Tartozékok: nyomásmérő óra, DI egység, 1/2″ bekötő csatlakozó, fali rögzítő klipsz, membránház kulcs, 3 méter 1/4″ vízcső

Ha nem egy elzárható csapról működtetjük,  akkor javasoljuk fő elzáró használatát, illetve mivel a membrán soha nem száradhat ki, ezért a használat után érdemes mind a tiszta- mind a szennyvíz ágat 1-1 csappal elzárni vagy ledugózni. A bekötéshez  szükséges csapokat, fittingeket itt találja! Érdemes a vízszűrővel egyszerre megrendelni ezeket, mert tartjuk őket készleten!

A berendezéssel kezelt csapvíz “ozmóvíz” tulajdonságai*:

  • teljesen klór és minden szennyeződéstől mentes (97-99%)
  • oldott anyag tartalom mértéke: 0 ppm – TDS – Total Disolved Solids
  • vízkeménység: 0 nk°
  • kémhatás: enyhén savas

*Az értékek a kezelendő víz minőségétől és nyomásától függőek.

Berendezés felszerelése és üzembe helyezése:

1. Berendezés csatlakoztatása a vízhálózathoz: Minden készülék gyári készlete tartalmaz bekötő idomot. Segítségével konyhai-fürdőszobai sarokszelepről tudunk tápvizet biztosítani készülékünk számára.

2. A berendezést járassuk 1 órán keresztül a membrán behelyezése előtt, erre azért van szükség hogy a szénszűrűben lévő esetleges szénszemcsék ne tömítsek el a membránt.

3. A membrán steril, vákuumcsomagolt állapotban található a dobozban. Ezt első használatkor nekünk kell belehelyezni a membrán házába. Miután a membrán vizet ér, többé nem száradhat ki, mert az a meghibásodásához vezethet.

4. A fordított ozmózis rendszerű víztisztítók alap feltétele a 3 bar feletti hálózati nyomás megléte. Amennyiben ez nem teljesül, akkor a tisztított és a technikai víz aránya túlzottan eltolódik. Gazdaságtalanul, rendkívül alacsony vízhozammal fog dolgozni. Ilyen esetben Diaphragm nyomásfokozó vízpumpára lesz szükségünk. A pumpa biztosítja a rendszerhez szükséges állandó víznyomást.

 

Karbantartás:

A rendszerben megtalálható szűrőbetétek 1/4″-os gyorscsatlakozókhoz előkészítettek, így a karbantartása rendkívül gyors és egyszerű!

A szűrőbetétek cseréjét évente javasoljuk, a membrán cseréjének periódusa függ a kezelendő víz minőségétől, akvárium típusától és méretétől. Általánosságban elmondható, hogy legalább 2-3 évig biztosítja a vízcseréhez szükséges megfelelően lágy és oldott anyagtól csökkentett vizet. A membrán ellenőrzéséhez és a vízparaméter beállításához használjon TDS mérő műszert.
Fizikai szűrő : LS 5µm PP mechanikai szűrő – InLine – APA, 2″

Aktívszén szürő: LS BLOCK aktívszén szűrő – InLine – APA, 2″

Cseremembrán: Vontron 50 GPD RO membrán

Amennyiben bizonytalan a karbantartás esedékességéről, méréssel is ellenőrizheti a szűrők állapotát, a mérőeszközöket itt találja!

Műszaki paraméretek:

– Megengedett hálózati víznyomás: 2,8-4 bar
– Teljesítmény: maximum 190 liter/nap (víznyomástól függően)
– Üzemi hőmérséklet: 5-45°C
– Méret: szélesség: 30cm, magasság: 16cm, mélység: 12cm
– Garancia:1 év


Rekusz Brekusz Tippek és trükkök: a berendezés természetesen akvarisztikai célokra is tökéletes!

Product price
Additional options total:
Order total:

További információk

Tömeg 2.8 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AquaRist Small-DI RO vízszűrő berenedzés (190 liter/nap)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .