PurePro FS201-DI RO vízszűrő berenedzés (200 liter/nap)

24990 Ft

A békák tartásánál elengedhetetlen a lágyvizes permetezés, kivéve ha imádunk hetente üveget suvikszolni. Illetve a kényesebb fajok ebihalainak (sőt a broméliák és orchideák is meghálálják!) is lágyabb víz kell, mint ami a legtöbb háztartás csapjából folyik. A PurePro FS201-DI vízszűrő berendezéssel, a hálózati víznyomástól függően közel desztillált vizet kapunk (0 nk°).
A Budapesti csapvíz 2016-os, átlagos, vízkeménység értéke 14 nk° volt., országos vízkeménységi térkép.

A berendezés szűrési fokozatai:

1. DI vízlágyító és sótalanító egység: A kétkomponensű ioncserés vízlágyítással a víz össz. oldottanyag (TDS) tartalma 0 ppm-re csökken, vezetőképessége kevesebb lesz, mint 0,1 mS/cm, az ellenállás pedig kb. 18 meg.ohm lesz, tehát gyakorlatilag teljes sótalanítás történik.

2. Aktívszén (GAC) szűrőegység: Eltávolítja a vízben lévő klórt és származékait (trihalometán és trihaloetilén). Megköti az oldott szerves anyagokat (kőolajszármazékok, szerves savak, növényvédő szerek) oldott gázokat és műtrágya származékokat.

3. RO membrán szűrő (résméret: 0,0001 mikron, kapacitás: 50 GPD=Gallon/Nap), amely eltávolítja a vírusokat, baktériumokat és a 0,0001 mikrontól nagyobb egyéb szennyeződéseket.

Tartozékok:

– PurePro DI kevertágyas gyantás vízlágyító és sótalanító egység
– PurePro 50 GPD RO membrán + membrán ház
– PurePro GAC aktívszén szűrőegység
– Fém nyomásmérő óra 0-10 bar
– 2,5″ membránház-kulcs
– Csatlakozók + vízcső
– Bekötő idom
– 2 db szűrőház villa

Berendezés felszerelése és üzembe helyezése:

1. Berendezés csatlakoztatása a vízhálózathoz: Minden készülék gyári készlete tartalmaz 3/8″-os bekötő idomot. Segítségével konyhai-fürdőszobai sarokszelepről tudunk tápvizet biztosítani készülékünk számára.

2. A berendezést járassuk 1 órán keresztül a membrán behelyezése előtt, erre azért van szükség hogy a szénszűrűben lévő esetleges szénszemcsék ne tömítsek el a membránt.

3. A membrán steril, vákuumcsomagolt állapotban található a dobozban. Ezt első használatkor nekünk kell belehelyezni a membrán házába. Miután a membrán vizet ér, többé nem száradhat ki, mert az a meghibásodásához vezethet.

4. A fordított ozmózis rendszerű víztisztítók alap feltétele a 3 bar feletti hálózati nyomás megléte. Amennyiben ez nem teljesül, akkor a tisztított és a technikai víz aránya túlzottan eltolódik. Gazdaságtalanul, rendkívül alacsony vízhozammal fog dolgozni. Ilyen esetben Diaphragm nyomásfokozó vízpumpára lesz szükségünk. A pumpa biztosítja a rendszerhez szükséges állandó víznyomást.

Karbantartás:

A szűrőbetétek cseréjét évente javasoljuk, a membrán cseréjének periódusa függ a kezelendő víz minőségétől, akvárium típusától és méretétől. Általánosságban elmondható, hogy legalább 2-3 évig biztosítja a vízcseréhez szükséges megfelelően lágy és oldott anyagtól csökkentett vizet. A membrán ellenőrzéséhez és a vízparaméter beállításához használjon TDS mérő műszert.
Csereszűrő : PurePro GAC aktívszén szűrőbetét
Cseremembrán: PurePro 50 GPD RO membrán
Csere kevertágyas szűrő: PurePro DI kevertágyas gyantás vízlágyító és sótalanító egység

 

Műszaki paraméretek:

– Megengedett hálózati víznyomás: 3 – 7 bar
– Teljesítmény: maximum 200 liter/nap (víznyomástól függően)
– Súly: 3,2 kg
– Üzemi hőmérséklet: 2-45°C
– Méret: szélesség: 30cm, magasság: 16cm, mélység: 18cm
– Garancia:1 év
– Származási hely: USA


Rekusz Brekusz Tippek és trükkök: a berendezés természetesen akvarisztikai célokra is tökéletes!

Elfogyott

További információk

Tömeg3.2 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PurePro FS201-DI RO vízszűrő berenedzés (200 liter/nap)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..