Mágneses rögzítésű Dusk Tropic Terrárium párásító szimpla fúvóka/permetező fej szett (15 mikronos, 70°), [6 mm-es csőhöz]

3500 Ft

 A Svéd DUSK Tropic prémium márka a növényes/mohás terrarisztika területén, mi sem bizonyítja jobban, hogy ők a gyártói a külföldön már elterjedt EpiWeb® és Hygrolon® rendszereknek.

A fúvókákat mágnessel tudjuk rögzíteni a tetőhöz vagy az oldalüveghez, ezáltal nem kell előre kifúrni az üveget vagy a hálót, ezért bármikor arrébb lehet helyezni a fúvókákat.

A fúvókaszett 15 mikronos cseppméretű fúvókát tartalmaz, ami ~70° sugárban szórja a finom vízpermetet. A hazai piacon kapható párásítórendszerek jóval nagyobb cseppmérettel dolgoznak. Emiatt kiemelten ajánlott akár érzékeny orchideákhoz is, illetve  növényes vagy nyílméregbékás, gekkós terráriumba, továbbá paludáriumokba, viváriumokba flóráriumokba.

A fúvókaszett fúvókái gyors csatlakozósak, egy mozdulattal bármikor kivehetők, cserélhetők, illetve könnyen szétszedhetők tisztíthatók. A vízpermet helyét a fúvókaszetten mind, vízszintes mind, függőleges irányban, teljes 360°-ban lehet állítani.

A Comfort line 90 mikronos fúvókával összehasonlítva a Dusk tropic sokkal kisebb cseppmérettel (15 mikron) dolgozik, tehát még a legérzékenyebb növényeknek is optimális. Erősen megnöveli a páratartalmat, áztat is, de nem olyan erősen, mint a Comfort line.  A kisebb cseppméret miatt, célszerű lágyvizet használni, de ez egyébként is optimálisabb a növényeknek és az állatoknak, mint a csapvíz. Nem utolsósorban az üvegfelületeket sem kell vízkő miatt takarítani 🙂 A fúvóka szett a 6mm rendszerű, tehát a piacon lévő pumpákkal (RB párásító pumpák, Exo-terra, Trixie stb.), csövekkel, idomokkal 100%-ban kompatibilis.

Működéséről szétszedéséről lentebb található videó!

Szétszedve könnyen takarítható, a hosszabb élettartam elérése érdekében, illetve, hogy ritkábban kelljen takarítani célszerű lágyvízet használni a párásításhoz! Nem utolsósorban a terráriumot sem kell vízkő miatt takarítani 🙂

Szórási szög*: 70°
Cseppméret: 15 mikron
Vízfogyasztás*: 50-110 ml/perc/ fúvóka (4-15 bar nyomáson)
Maximum nyomás: 30 bar
Optimális üzemi nyomás: 1,5-10 bar
Csapvízzel használható: rendszeres takarítás melett igen,de a lágyvíz optimálisabb

*A szórási szög és a vízfogyasztás függ a pumpa nyomásástól illetve vízszállítási teljesítményétől!

Milyen cseppméretű párásító fúvókát válasszak?
• 5 Mikron – extra finom köd
• 15 Mikron – Dusk tropic fúvóka
• 20 Mikron – sűrű köd
• 50 Mikron – extra finom permet
• 90 Mikron – Comfort line fúvóka
• 100 Mikron – finom permet
• 240 Mikron – közepes permet
• 400 Mikron – nagyszemcsés permet
• 1000 Mikron – aprószemcsés eső vagy szitálás
• 1000+ Mikron – eső

Gyártó honlapja: http://www.dusk.se

 Készleteink limitáltak a DUSK Tropic termékeiből, ha valamiből több kellene, mint amit  az oldalon szereplő készletinformáció mutat, akkor jelezze valamelyik elérhetőségünkön! Sajnos a gyártó viszonylag lassú reagálású, ezért 3-4 hétbe is telhet mire megérkezik az áru.

Product price
Additional options total:
Order total:

További információk

Tömeg 0.05 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mágneses rögzítésű Dusk Tropic Terrárium párásító szimpla fúvóka/permetező fej szett (15 mikronos, 70°), [6 mm-es csőhöz]” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .