“Gondozásmentes” palackkert, florárium #3

5000 Ft

A palackkert vagy más néven florárium azok számára ideális ajándék akik különleges díszt szeretnének otthonukba, vagy munkahelyükre viszont gondot okoz, vagy nincs idejük a növényekkel való foglalkozásra. A palackkertekben egy zárt ökoszisztéma alakul ki: a lecsapódó pára öntözi a növényeket, amik a fény segítségével  fotoszintetizálnak vagyis a palackban lévő széndioxidból oxigént állítanak elő. A megtermelt oxigén egy részét éjszaka a nyugalmi időszak alatt felhasználják.

 

Gondozása:
A palackkertet, csak nagyon ritkán kell kinyitni és öntözni (jellemzően néhány havonta), de akkor sem kell néhány csepp víznél több. Az öntözést célszerű lágy vízzel végezni, elkerülendő a vízkőképződést az üvegen, illetve a legjobb, ha közvetlenül a növények gyökeréhez csepegtetünk egy fecskendővel vagy egy  pipetta segítségével

 

Fényigénye:
A palackkertbe nem túl fényigényes növények szoktunk ültetni, ezért tökéletes számukra akár egy ledes megvilágítás is vagy a szórt napfény. A direkt napfényt kerüljük, mert a zárt tartály túlmelegszik, és a növények megfőnek benne.

 

A packakertek egyrészt törékenyek, illetve a szállítás közbeni rázkódás miatt, át is rendeződnének, ezért csak személyes átvétel lehetséges!

Elfogyott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„“Gondozásmentes” palackkert, florárium #3” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .