Festőbéka (Dendrobates tinctorius ‘powder blue’ / ‘graubeiner’), 5-6 hónapos

9000 Ft

Saját tenyésztésű Festőbékánk (Dendrobates tinctorius ‘powder blue’ ).  A német elnevezése: Dendrobates tinctorius ‘graubeiner’, a holland pedig: Dendrobates tinctorius ‘grijspoot’ A nyílméregbékák terráriumi körülmények között nem mérgezőek. Eredeti élőhelyükön a mérgüket az elfogyasztott mérgező rovarokból nyerik.

Eredeti élőhelye: Suriname, a Tapanahony folyónál, keletre az Eilerts de Haan hegységtől. (élőhelyén előfordul a világoskék és a szürke változat is)

Méret: ~6 cm

Aktivitás: aktív, nappali állat

Szociális viselkedés: párban vagy csapatban tartható (felnőtt korukban, ha kevés hím van a csapatban a nőstények civakodhatnak,  kellően nagyméretű és benövényesített terráriumban ez nem okozhat gondot)

Hangja: csak nappal van, alig hallható zümmögés, megegyezik a többi tinctorius-éval.

Etetés: csak élő eleséget eszik, mindent ami kisebb mint egy légy (röpképtelen muslica, trópusi fehér ászka, babzsizsik, napos tücsök stb.)

Élettartam: tartástól függően, 10-20 év

Minimum terrárium méret:  min. 50x50x50

Fényigény: Nem fényigényes, inkább a növényeknek kell, nem szükséges UV világítás

Hőmérséklet igény: szobahőmérséklet (20-26 °C, éjszaka leeshet akár 18 °C-ig is)

Páratartalom: minimum 70-80%, napi 1-2x permetezéssel biztosítható, ha van a terráriumban csobogó akkor ritkábban is elég.

Vízigény: nem igényelnek nyílt vizet a terráriumban, egy tálkába érdemes egy kis vizet tenni hogy megtudjanak mártózni, de ha van csobogó akkor elhagyható

Terrárium ajzat: kertészeti agygranulátum (mi erre egy rétegelválasztó szövetet rakunk, amire 1 réteg sphagnum moha kerül és az egészet falevelekkel takarjuk be)

Békákat nem postázunk, személyes átvétel lehetséges, átvevőpontjainkon (Bp. XX. és I.ker.) vagy börzéken. Speciális, kisállat szállításra szakosodott szállítócéggel a vidéki fuvar megoldható, ennek díjárról és módjáról az info@rekuszbrekusz.hu címen tud érdeklődni.

Tartása teljes méretékben megegyezik az Azureuszéval. Segítségképpen ajánljuk a Kék famászóbéka (Dendrobates tinctorius azureus) -ról szóló cikkünket, illetve a nyílméregbéka tartásról szóló Minden, amit a sikeres békázáshoz tudni érdemes című írásunkat. További hasznos cikkeket találsz a folyamatosan bővülő tudástár menüpont alatt is!

Törekszünk arra, hogy minél több (de legalább 2 külön) vérvonalból kerüljenek ki tenyészállataink, ezáltal változatosabb génállománya legyen az utódoknak.

Csak olyan békát értékesítünk, ami már korban elég idős, méretben elég nagy, hogy már bőven megtudja enni a nagy muslicát (d. hydei)! (sajnos általános tapasztalat, hogy mások olyan békát is értékesítenek, ami még csak éppen vagy még meg sem tudja enni a nagy muslicát, ezáltal a felnevelése (főleg egy kezdőnek) kétséges.

Minden békánkról eredet igazolást állítunk ki!


Rekusz Brekusz tippek és trükkök: Nagyon aktív magamutogató békák!

Elfogyott

További információk

Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Festőbéka (Dendrobates tinctorius ‘powder blue’ / ‘graubeiner’), 5-6 hónapos” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .