EpiWeb® komplett háttér szett Exo Terra terráriumhoz (60 x 45 x 60 cm) [Csak rendelésre!]

34000 Ft

A Svéd DUSK Tropic, prémium márka a növényes/mohás terrarisztika területén, mi sem bizonyítja jobban, hogy ők a gyártói a külföldön már elterjedt EpiWeb® és Hygrolon® rendszereknek.

Az EpiWeb® komplett háttér szettet kevesebb, mint 10 perc alatt lehet beépíteni a standard Exo Terra terráriumokba. A beépítéshez semmilyen eszköz nem kell!

A szett tartalma:

  • 1 db háttér panel (csövezéssel)
  • 1 db aljzat panel
  • 1 db vízpumpa
  • 1 csomag mohaspóra
  • Felhasználói útmutató

A szett nem tartalmazza az Epiweb ágakat, liánokat, azokat külön-külön mindenki a saját ízlésének megfelelően tudja összeválogatni, illetve megvásárolni.

Segítségképpen ajánljuk mohásítási kisokosunkat, illetve további hasznos cikkeket találsz a folyamatosan bővülő tudástár menüpont alatt is!

Tovább az Exo Terra terrariumokhoz!

Mohásítás menete:
Keverje össze a Dusk Tropic mohamixet szoba hőmérsékletű vízzel úgy, hogy híg joghurt szerű állagot kapjon, majd 1-2 órát pihentesse. Ecsettel vigye fel a Hygrolon® vagy Epiweb®-re, 1-3 mm vastagságban. Kb. 1 hónap múlva kezdenek megjelenni a zöld előtelepek (protonema), először csak foltokban, mintha algás lenne a felület. A teljes mohásodás optimális esetben 3-4 hónapot vesz igénybe. Más anyagokra is fel lehet vinni, (pl. parafa, xaxim stb.), de ügyelni kell a folyamos nedvességre!

Amire érdemes odafigyelni a mohaspóra mixes mohásításnál:: A felületet folyamatosan nedvesen kell tartani, nem száradhat ki! A lágyvíz, vagy az esővíz használata javasolt. A legideálisabb megvilágítás: 5000-6500 Kelvines, ~7000 Lux/m². Célszerű Skylight professzionális növényes lámpákat használni, ezekkel már szépen elindul a mohásodás. A bekevert mohaspóra mix kiszárítás után, tovább tárolható. A mohaspóra felvitele után rendszeresen növénytápozni kell! Amenyiben állat is van a terráriumban, akkor csak akvarisztikai célra is alkalmas növénytápot használjunk!

FIGYELEM, FONTOS! A Dusk Tropic mohaspóra csak haladóknak/profiknak ajánlott! Mivel működéséhez erős megvilágítás, jó szellőzés, lágyvíz, növénytápozás, sok türelem szükséges! Kezdő “mohásítóknak” a vágódeszkán apróra vágott akvarisztikai mohát (pl.: jávai) javasoljuk, mivel így,  akár 2-3 hét alatt is látványosabb eredményt tudnak elérni, mint a Dusk Tropic mohaspórával!

Epiweb technikai adatai:
Anyaga: Polietilén-tereftalát
Vízfelvevő képesség: 76% %
Vezetőképesség: 0-1 μS
pH: 7,0 (semleges)
Szín: szürke
Tömeg: 97 g/l
UV: UV-stabil
Nem lebomló, nem rágják szét a lebontó állatok
100%-ban káros anyag mentes szövet

Gyártó honlapjahttp://www.dusk.se, http://epiweb.se/

Készleteink limitáltak a DUSK Tropic termékeiből, ha valamiből több kellene, mint amit  az oldalon szereplő készletinformáció mutat, akkor jelezze valamelyik elérhetőségünkön! Sajnos a gyártó viszonylag lassú reagálású, ezért 3-4 hétbe is telhet mire megérkezik az áru.

Product price
Additional options total:
Order total:

További információk

Tömeg 2.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„EpiWeb® komplett háttér szett Exo Terra terráriumhoz (60 x 45 x 60 cm) [Csak rendelésre!]” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .