Akció!

Dusk Tropic Terrárium párásító 4-es fúvóka/permetező fej szett (15 mikronos, 4×70°), [6 mm-es csőhöz]

6500 Ft 6000 Ft

 A Svéd DUSK Tropic prémium márka a növényes/mohás terrarisztika területén, mi sem bizonyítja jobban, hogy ők a gyártói a külföldön már elterjedt EpiWeb® és Hygrolon® rendszereknek.

A fúvókaszett 15  mikronos cseppméretű fúvókákat tartalmaz, amik (egyenként) ~70° sugárban szórják a finom vízpermetet. A hazai piacon kapható párásítórendszerek jóval nagyobb cseppmérettel dolgoznak. Emiatt kiemelten ajánlott akár érzékeny orchideákhoz is, illetve  növényes vagy nyílméregbékás, gekkós terráriumba, továbbá paludáriumokba, viváriumokba flóráriumokba.

A fúvókaszett fúvókái gyors csatlakozósak, egy mozdulattal bármikor kivehetők, cserélhetők, illetve könnyen szétszedhetők tisztíthatók. A vízpermet helyét a fúvókaszetten mind, vízszintes mind, függőleges irányban, teljes 360°-ban lehet állítani. Többféleképpen összerakható a szett, lásd a galériában lévő képeken!

A Comfort line 90 mikronos fúvókával összehasonlítva a Dusk tropic sokkal kisebb cseppmérettel (15 mikron) dolgozik, tehát még a legérzékenyebb növényeknek is optimális. Erősen megnöveli a páratartalmat, áztat is, de nem olyan erősen, mint a Comfort line.  A kisebb cseppméret miatt, célszerű lágyvizet használni, de ez egyébként is optimálisabb a növényeknek és az állatoknak, mint a csapvíz. Nem utolsósorban az üvegfelületeket sem kell vízkő miatt takarítani 🙂 A fúvóka szett a 6mm rendszerű, tehát a piacon lévő pumpákkal (RB párásító pumpák, Exo-terra, Trixie stb.), csövekkel, idomokkal 100%-ban kompatibilis. A fúvókákat a hálón vagy az üvegen a tömszelencés rögzítővel tudjuk átvezetni, ami egyúttal fix csavaros kötéssel rögzíti is a fúvókát. Ezáltal a tovább vezetéshez szükséges csatlakozók is az üvegen kívül helyezhetők el.

Működéséről szétszedéséről lentebb videók találhatóak!

Szétszedve könnyen takarítható, a hosszabb élettartam elérése érdekében, illetve, hogy ritkábban kelljen takarítani célszerű lágyvízet használni a párásításhoz!

Szórási szög*: 70° (fúvókánként, tehát 4-es fúvóka szettnél 4×70°)
Cseppméret: 15 mikron
Vízfogyasztás*: 50-110 ml/perc/ fúvóka (4-15 bar nyomáson), (tehát 4-es fúvóka szettnél 4x 50-110 ml/perc)
Maximum nyomás: 30 bar
Optimális üzemi nyomás: 1,5-10 bar
Csapvízzel használható: rendszeres takarítás melett igen,de a lágyvíz optimálisabb

*A szórási szög és a vízfogyasztás függ a pumpa nyomásástól illetve víz szállítási teljesítményétől!

Milyen cseppméretű párásító fúvókát válasszak?
• 5 Mikron – extra finom köd
• 15 Mikron – Dusk tropic fúvóka
• 20 Mikron – sűrű köd
• 50 Mikron – extra finom permet
• 90 Mikron – Comfort line fúvóka
• 100 Mikron – finom permet
• 240 Mikron – közepes permet
• 400 Mikron – nagyszemcsés permet
• 1000 Mikron – aprószemcsés eső vagy szitálás
• 1000+ Mikron – eső

Gyártó honlapja: http://www.dusk.se

 Készleteink limitáltak a DUSK Tropic termékeiből, ha valamiből több kellene, mint amit  az oldalon szereplő készletinformáció mutat, akkor jelezze valamelyik elérhetőségünkön! Sajnos a gyártó viszonylag lassú reagálású, ezért 3-4 hétbe is telhet mire megérkezik az áru.

12 készleten

Product price
Additional options total:
Order total:

További információk

Tömeg 0.12 kg

Dusk Tropic Terrárium párásító 4-es fúvóka/permetező fej szett (15 mikronos, 4×70°), [6 mm-es csőhöz] termékről 1 értékelés

  1. Gyenes Róbert

    Többféle esőztető /párásító fejjel is volt dolgom, eddig ezek a fejek bizonyultak a legtökéletesebbnek a hasonló minőségű fejekhez képest, nagyon kedvező árú! Nagyon finom permetet csinál, tökéletesen meg vagyok vele elégedve!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .