RoTech Akváriumi RO vízszűrő berenedzés (285 liter/nap)

18990 Ft

A békák tartásánál elengedhetetlen a lágyvizes permetezés, kivéve ha imádunk hetente üveget suvikszolni. Illetve a kényesebb fajok ebihalainak (sőt a broméliák és orchideák, mohák is meghálálják!) is lágyabb víz kell, mint ami a legtöbb háztartás csapjából folyik. Az Aquafilter RO vízszűrő berendezéssel, a hálózati víznyomástól függően közel desztillált vizet kapunk (0-4 nk°).
A Budapesti csapvíz 2016-os, átlagos, vízkeménység értéke 14 nk° volt., országos vízkeménységi térkép.

 

A berendezés szűrési fokozatai:

1. InLine PP előszűrő: Eltávolít minden 5 mikrontól nagyobb lebegő mechanikai szennyeződést.

2. InLine GAC aktívszén szűrő: Megköti a klórt és a szerves szennyező anyagokat.

3. 75 GPD RO membrán: Eltávolít minden 0,0001 mikrontól nagyobb szennyeződést, beleértve a gombákat, vírusokat is. Minimálisra csökkenti a víz oldott anyag tartalmát (TDS). Ezenkívül drasztikusan csökkenti az összkeménységet.

 

A berendezéssel kezelt csapvíz “ozmóvíz” tulajdonságai:

  • teljesen klór és minden szennyeződéstől mentes (97-99%)
  • oldott anyag tartalom mértéke: 10-30 ppm – TDS – Total Disolved Solids
  • vízkeménység: 0-4 nk°
  • kémhatás: enyhén savas

Az értékek a kezelendő víz minőségétől és nyomásától függőek. Ideális esetben a rendszer teljesítménye 280 liter/nap.

 

Tartozékok:

1/2″ bekötő csatlakozó, 2 db fali rögzítő klipsz, membránház kulcs, 3 méter 1/4″ vízcső

Ha nem egy elzárható csapról működtetjük,  akkor javasoljuk fő elzáró használatát, illetve mivel a membrán soha nem száradhat ki, ezért a használat után érdemes mind a tiszta- mind a szennyvíz ágat 1-1 csappal elzárni vagy ledugózni. A bekötéshez  szükséges csapokat, fittingeket itt találja! Érdemes a vízszűrővel egyszerre megrendelni ezeket, mert tartjuk őket készleten!

Berendezés felszerelése és üzembe helyezése:

1. Berendezés csatlakoztatása a vízhálózathoz: Minden készülék gyári készlete tartalmaz bekötő idomot. Segítségével konyhai-fürdőszobai sarokszelepről tudunk tápvizet biztosítani készülékünk számára.

2. A berendezést járassuk 1 órán keresztül a membrán behelyezése előtt, erre azért van szükség hogy a szénszűrűben lévő esetleges szénszemcsék ne tömítsek el a membránt.

3. A membrán steril, vákuumcsomagolt állapotban található a dobozban. Ezt első használatkor nekünk kell belehelyezni a membrán házába. Miután a membrán vizet ér, többé nem száradhat ki, mert az a meghibásodásához vezethet.

4. A fordított ozmózis rendszerű víztisztítók alap feltétele a 3 bar feletti hálózati nyomás megléte. Amennyiben ez nem teljesül, akkor a tisztított és a technikai víz aránya túlzottan eltolódik. Gazdaságtalanul, rendkívül alacsony vízhozammal fog dolgozni. Ilyen esetben Diaphragm nyomásfokozó vízpumpára lesz szükségünk. A pumpa biztosítja a rendszerhez szükséges állandó víznyomást.

 

Karbantartás:

A szűrőbetétek cseréjét évente javasoljuk, a membrán cseréjének periódusa függ a kezelendő víz minőségétől, akvárium típusától és méretétől. Általánosságban elmondható, hogy legalább 3 évig biztosítja a vízcseréhez szükséges megfelelően lágy és oldott anyagtól csökkentett vizet. A membrán ellenőrzéséhez és a vízparaméter beállításához használjon TDS mérő műszert.
Csereszűrő készlet: AQUA-CRT (Tartalmazza a GAC (granulált) szerkezetű aktívszén és az 5 mikronos PP előszűrőt. )
Cseremembrán: Vontron 75 GPD RO membrán

Amennyiben bizonytalan a karbantartás esedékességéről, méréssel is ellenőrizheti a szűrők állapotát, a mérőeszközöket itt találja!

Műszaki paraméretek:

Szűrési fokozatok száma: 3 (2 db filter + 1 db membrán)
Magyar kezelési útmutató: van
Megengedett víznyomás: 2,8-6 bar
Megengedett hőmérséklet: 2-45°C
Méret: 35 x 18 x 13 cm
Súly:1,7 kg
Garancia:1 év


Rekusz Brekusz Tippek és trükkök: a berendezés természetesen akvarisztikai célokra is tökéletes!

Product price
Additional options total:
Order total:

További információk

Tömeg 1.7 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„RoTech Akváriumi RO vízszűrő berenedzés (285 liter/nap)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .