Kék famászóbéka (Dendrobates tinctorius azureus)

5.00 out of 5 6 vásárlói értékelés alapján
(6 vásárlói értékelés)

8000 Ft

Saját tenyésztésű kék famászóbékánk (Dendrobates tictorius aureusz). A nyílméregbékák terráriumi körülmények között nem mérgezőek. Eredeti élőhelyükön a mérgüket az elfogyasztott mérgező rovarokból nyerik.

Eredeti élőhelye: Suriname, Brazíliai és Francia-Guyanai határvidékénél lévő kb. 600 m-rel a tengerszint felett található Sipaliwini szavanna

Méret: 3,2-5,1 cm

Aktivitás: aktív, nappali állat

Szociális viselkedés: párban vagy csapatban tartható (felnőtt korukban, ha kevés hím van a csapatban a nőstények civakodhatnak,  kellően nagyméretű és benövényesített terráriumban ez nem okozhat gondot)

Hangja: csak nappal van, alig hallható zümmögés

Etetés: csak élő eleséget eszik, mindent ami kisebb mint egy légy (röpképtelen muslica, trópusi fehér ászka, babzsizsik, napos tücsök stb.)

Élettartam: tartástól függően, 10-20 év

Minimum terrárium méret: 45x45x45 (1 párnak), kis csapatnak min. 50x50x50

Fényigény: Nem fényigényes, inkább a növényeknek kell, nem szükséges UV világítás

Hőmérséklet igény: szobahőmérséklet (20-26 °C, éjszaka leeshet akár 18 °C-ig is)

Páratartalom: minimum 70-80%, napi 1-2x permetezéssel biztosítható, ha van a terráriumban csobogó akkor ritkábban is elég.

Vízigény: nem igényelnek nyílt vizet a terráriumban, egy tálkába érdemes egy kis vizet tenni hogy megtudjanak mártózni, de ha van csobogó akkor elhagyható

Terrárium ajzat: kertészeti agyaggranulátum (mi erre egy rétegelválasztó szövetet rakunk, amire 1 réteg sphagnum moha kerül és az egészet falevelekkel takarjuk be)

Békákat nem postázunk, csak személyes átvétel lehetséges, átvevőpontjainkon (Bp. XX. és I.ker.) vagy börzéken.

További információkért látogass el a  blogunkra!

Törekszünk arra, hogy minél több (de legalább 2 külön) vérvonalból kerüljenek ki tenyészállataink, ezáltal változatosabb génállománya legyen az utódoknak.

Csak olyan békát értékesítünk, ami már korban elég idős, méretben elég nagy, hogy már bőven megtudja enni a nagy muslicát (d. hydei)! (sajnos általános tapasztalat, hogy mások olyan békát is értékesítenek, ami még csak éppen vagy még meg sem tudja enni a nagy muslicát, ezáltal a felnevelése (főleg egy kezdőnek) kétséges.

Minden békánkról eredet igazolást állítunk ki!


Rekusz Brekusz tippek és trükkök: Mi velük kezdtünk anno, de a mai napig ők a kedvenceink.

Additional options total:
Order total:

További információ

Tömeg 1000 kg

6 reviews for Kék famászóbéka (Dendrobates tinctorius azureus)

 1. 5 out of 5

  Amikor elkezdtem nézelődni a nyílméregbékák közt ők tetszettek a legjobban. Akkoriban nem volt Rékáéknak eladó belőlük de mondták hogy hamarosan lesznek. Vártam, de érdemes volt. Gyönyörű békákat kaptam. Ajánlom mindenkinek. Aki békákkal foglalkozik ennek a fajnak kell hogy legyen a gyűjteményébe!

 2. 5 out of 5

  A legszebb nyílméregbéka faj szerintem, egy darabot vásároltam egy hónapja, azóta jól van, nagyon szép 🙂

 3. 5 out of 5

  Sziasztok,2 db békát vásároltam Rékáéktól,nagyon szépek és egészségesek , beszélgetéseink során mindig kielégítő válaszokat kaptam. Csak ajánlani tudom őket. Nagyon meg vagyok elégedve a békákkal.

 4. 5 out of 5

  A tőlük vásárolt példány nagy, egészséges, élénk! Minden elismerésem a tenyésztőké!

 5. 5 out of 5

  Gyönyörű és egészséges példányokat kaptunk a Rekusz Brekusz tenyészetből, melyek díszei béka bemutatónknak!
  Köszönettel:
  Nyíregyházi Állatpark

 6. 5 out of 5

  Én legalább két éve vettem egy darabot, azóta óriásira nőtt és bár azóta több fajt is tartok ez az egyik kedvencem. Csodálatos mind méretben, mind a mintázatban. Kezdőknek is merem ajánlani a békát is és a tenyésztőket is! 🙂

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.